Hondenosteopathie

Hondenosteopathie: wat is het

Aan de hand van bewegingsbeperkingen en pijn in het lichaam proberen we te achterhalen waardoor dit gekomen is en wat er aan gedaan kan worden. Door structuren in het lichaam te beïnvloeden en zo ook de functie en beweging  te verbeteren, verminderd de pijn en kan de hond weer meebewegen met zijn omgeving. 

De vrijheid in weefsels binnen het lichaam zorgt ook voor het optimaal functioneren van alle lichaamsfuncties.

Honden zijn mijn passie en ik hou echt van wat ik doe!


Door mijn eigen hond Lika ben ik in aanraking gekomen met de osteopathie.

Ze spuugde soms extreem veel en dan was het weer een paar weken weg. Begrijpen deed ik het toen nog niet. Op een dag was het zo erg, dat er na een hele dag spugen geen eind aan leek te komen en dus haastten we ons naar de spoedkliniek. Na het eerste onderzoek waren er geen bijzonderheden in de buik te voelen, behalve wanneer er bij de maag gevoeld werd, dat vond ze niet heel prettig. Bij het nalopen van de rest van het lichaam werd er wel een bijzonder pijnlijke plek in de rug gevonden. De conclusie was dat we daar later nog maar eens naar moesten laten kijken, het overgeven was nu belangrijker en pijnstilling geven voor de rug zou op dat moment teveel op de maag werken. Voor mij voelde het niet goed: ik wist nu immers dat de bewuste plek in haar rug haar zoveel pijn deed. Ik ging met haar naar de osteopaat. Het moment daar, maar nog meer de ervaring van de dagen erna, heeft me geholpen te begrijpen dat niet de maag het primaire letsel was, maar de pijn in de rug juist de problemen in haar maag gaf. Na de behandeling was ze 2 dagen wat stijf. Ik stond echter versteld van wat er daarna gebeurde: ik had ineens mijn jonge, blije en speelse hond weer terug!
Bij de vervolgbehandeling was ze zo blij om te zien waar we waren, ze herkende plek als een fijne omgeving en was dolblij de osteopaat weer te zien.
Honden en hun ongemakken leren begrijpen is een pré voor een gelukkig hondenleven.

 

Osteopathie


*Voor alle leeftijden ( kan al vanaf de geboorte )

* Voor sport en huishonden

*Honden met en zonder lichamelijke ongemakken
( Een restrictie in het lichaam vroeg aanpakken kan erger voorkomen)

 

Een speciaal niveau van zorg


Ik vind het belangrijk om naar de hele hond te kijken en me goed voor te bereiden op zijn of haar komst. Daarom sturen we als er een afspraak wordt gemaakt eerst een amnese formulier op, deze krijgen we het liefst zo volledig mogelijk retour. In sommige specifieke gevallen kan het zijn dat we u eerst vragen een dierenarts iets uit te laten sluiten of stuur ik u door naar een specialist. Dit doen we uit liefde voor het dier en voor uw portomonee.

Indien u een afspraak boekt via ons boekingsysteem worden de amnese vragen daar gesteld.

Voeding 

De juiste voeding is van groot belang voor de gezondheid van uw hond. In 2017 hebben we daarom het Hondenkeldertje opgericht. eerst als winkel in oud-beijeland gevestigd maar nu alles dicht bij elkaar in de praktijk in Zuid-Beijerland. nieuwschierig naar de producten die we hebben.. Bezoek de pagina


Hondenmassage 

Een steeds meer gewaardeerde manier om gedrag en gezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen en waar nodig probleemgericht aan te pakken.

Hondenmassage is ook geschikt voor honden die aanrakingen moeilijk vinden. Ik blijf altijd goed kijken naar de hond en pas indien nodig het tempo aan.


Lees verder

Osteopathie voor honden.

voor alle leeftijden geschikt, ook voor honden met klachten. natuurlijk zien we ze veel liever voordat dit het geval is!

hoe eerder hoe beter.Lees verder