Hondenmassage

De afstand respecteren is de sleutel

Hondenmassage wat is het, wat doet het


Door de leefomgeving van de hond krijgen ze dagelijks te maken met vele uitdagingen die stress en spanningen kunnen veroorzaken. Het is soms moeilijk voor de hond zich totaal te kunnen ontspannen, deze stress kan spanning geven op lichaam en geest.

Met hondenmassage kunnen we het stress level meer in balans krijgen. We maken het baasje bewust welke spanningen dit zijn, en kijken samen met het baasje op welke manier we ervoor kunnen dat de hond weer in balans komt. In de meeste gevallen is het goed dat ook het baasje actief met de massage aan het werk gaat. We vormen samen met de hond een team en werken aan stapjes vooruit in zowel gedrag als lichaamsbewegelijkheid.


Waar is massage onder andere nuttig voor:


  • Opbouwen van een vertrouwensband
  • ondersteuning bij prikkelgevoeligheid, angst of nervositeit
  • Opbouwen van het leren ontspannen
  • Ondersteuning van de conditie van de vacht, de huid en het onderhuidsbindweefsel
  • Ondersteuning bij ouderdomsverschijnselen
  • Stress reductie
  • Positief beïnvloeden van lichaamsbewustzijn, concentratie en leerprocessen
  • Ondersteuning in het in balans brengen van het sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel.


Honden zijn mijn passie en ik hou echt van wat ik doe!


Geen hond is hetzelfde, geen achtergrond is hetzelfde.
Tijdens mijn opleiding heb ik met hondjes mogen met een rugzakje mogen werken. Een van deze hondjes heeft op jonge leeftijd een negatieve ervaring gehad, waardoor het hondje extreem nerveus was voor iedere aanraking. Door de sessies heen heeft het hondje het tempo zelf mogen bepalen, dit is dé sleutel voor een goede vertrouwensband. In 5 sessies hebben we gewerkt van geen aanrakingen, naar een minuut of 10 naast mij liggend met sederende massage handelingen. Nu zul je misschien denken: 10 minuten is toch niets… Maar voor dit hondje was dit erg veel en een waanzinnig grote stap naar het opnieuw vertrouwen krijgen in mensen.

Heb jij ook een hondje die aanrakingen van vreemden heel moeilijk vindt? Dan is hondenmassage misschien iets voor jullie!Telefoon06-28431943

Uitleg invloed massage 

Sympathicus & Parasympaticus

Sympathicus: verantwoordelijk voor actie. Dit deel stelt de hond in staat om te overleven in levensbedreigende situaties: vechten, vluchten en presteren. Het bevordert de stofwisseling, versnelt de hartwerking, verwijdt de luchtwegen, kortom het gaspedaal dus. Wanneer dit te veel aan zou staan zou dit de volgende consequenties kunnen hebben: een hoge bloeddruk, de hartslag verhoogd, de ademhaling stijgt en dit kan veel energie kosten.

Parasympaticus: verantwoordelijk voor de rust, slaap en spijsvertering. Zorgt voor het lichaam ná inspanning, het zorgt voor vertraging van de hartslag en ademfrequentie en daling van de bloeddruk. Het is dus de rem van het lichaam.

De tuning van deze 2 systemen is heel belangrijk, ze wisselen elkaar af en de sympathicus mag best even meer actief zijn, maar het is belangrijk dat er een goede balans in zit. Dit willen we door de massage graag bereiken. Niet iedere hond kan van nature zichzelf goed ontspannen. Door dit stap voor stap te leren, kan de hond dit in steeds moeilijkere omgevingen met prikkels toch doen.

Een speciaal niveau van zorg


Ik vind het belangrijk om naar de gehele hond te kijken en me goed voor te bereiden op zijn of haar komst. Daarom sturen we een amnese formulier op zodra er een afspraak wordt gemaakt. Graag deze zo volledig mogelijk retour sturen. In sommige specifieke gevallen kan het zijn dat ik u eerst door stuur naar een specialist. Dit doen we uit liefde voor het dier en voor uw portemonnee.
Indien u een afspraak boekt via ons boekingssysteem, kunt tijdens het maken van de boeking de amnese vragen invullen.

Voeding

De juiste voeding is van groot belang voor de gezondheid van uw hond. In 2017 hebben we daarom het Hondenkeldertje opgericht. Eerst als winkel in oud-beijeland gevestigd maar nu alles dicht bij elkaar in de praktijk in Zuid-Beijerland. nieuwschierig naar de producten die we hebben? Bezoek de pagina

Hondenmassage

Een steeds meer gewaardeerde manier om gedrag en gezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen en waar nodig probleemgericht aan te pakken.

Hondenmassage is ook geschikt voor honden die aanrakingen moeilijk vinden. Ik blijf altijd goed kijken naar de hond en pas indien nodig het tempo aan.


Lees verder

Osteopathie voor honden

voor alle leeftijden geschikt, ook voor honden met klachten. natuurlijk zien we ze veel liever voordat dit het geval is!

hoe eerder hoe beter..


Lees verder